ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μεγάλες προδοσίες (Μέρος 1ο)


Στα σαράντα πέντε χρόνια μεταπολίτευσης, ακούσαμε αρκετές φορές πρωθυπουργούς να επικαλούνται ιδανικά κι' αξίες όπως Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Ελληνική Περηφάνια. Αν προσέξουμε τις στιγμές που το έκαναν, θα διαπιστώσουμε ότι αμέσως μετά ακολουθούσε κάποια μεγάλη προδοσία κατά της πατρίδας η του λαού.

Ας θυμηθούμε κι' ας σχολιάσουμε κάποιες από αυτές τις "στιγμές".

Μέρος 1ο: Το παιχνίδι ήταν στημένο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει γεμάτος περηφάνια (Μάης 1979) για την ένταξη μας στην τότε ΕΟΚ. "Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος".


Ένας άλλος πρωθυπουργός δηλώνει (Γενάρης 2002) για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. "Το ευρώ είναι η σταθερή αφετηρία για την εδραίωση της ισχυρής και υπερήφανης Ελλάδας, μιας Ελλάδας που δεν μελαγχολεί, δεν παραιτείται, δεν μεμψιμοιρεί, αλλά επιμένει, προσπαθεί, πετυχαίνει και η εικόνα του φτωχού συγγενή δίνει πλέον τη θέση της στην εικόνα μιας χώρας που πιστεύει στον εαυτό της".


Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως των "σπουδαίων" αυτών πολιτικών, οχτώ μόλις χρόνια μετά την ένταξη μας στην ΟΝΕ (Απρίλης 2010), ένας τρίτος πρωθυπουργός μας ανακοινώνει από το ακριτικό Καστελόριζο ότι κληρονόμησε "ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί, μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας". Αντί όμως να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή άμεση αποχώρηση από Ε.Ε. και ΟΝΕ που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, θεώρησε εθνική και επιτακτική ανάγκη να μας οδηγήσει "στο στόμα του λύκου" το όποιο μάλιστα χαρακτήρισε ως "απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά".


Ήταν άραγε τόσο ηλίθιος η όλα αυτά ήταν μέρος ενός "καλοδουλεμένου" σχεδίου;

Η απάντηση είχε δοθεί λίγα χρόνια πριν, αλλά εμείς τότε ζούσαμε στον αστερισμό του "τζάμπα χρήμα" που απλόχερα μοίραζαν οι τράπεζες και δεν δώσαμε όση σημασία θα έπρεπε, ενώ τα κόμματα της βουλής σφύριζαν αδιάφορα γιατί πολύ απλά έτσι έπρεπε. Ήταν τότε που η πρόεδρος της βουλής (Φλεβάρης 2005) έλεγε στον νέο πρόεδρο της δημοκρατίας, "τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης".

2 σχόλια:

  1. Δεν βλέπω σχόλια για Σύριζα και ΚΚΕ και αριστερές οργανώσεις. Αυτές είναι τέλειες ? Καταδικάστηκε η ΧΑ ώς εγκληματική οργάνωση , ενώ οι άλλες οργανώσεις και το ΚΚΕ και Ο Σύριζα είναι τέλειοι. Αυτοί δεν δημιουργούν ήρωες , σαν τον Γρηγορόπουλο, τον Φύσσα ,τον Ζακ κλπ και δημιουργούν επετείους για κάνουν εκδηλώσεις και διαδηλώσεις και καταστροφές.Η πολιτική είναι βρώμικη και εξαρτάτε απο πολλούς παράγοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς . Επίσης εξαρτάτε απο τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ ,Ρωσίας, ΕΕ, Αγγλίας , Γερμανίας , Γαλλίας , Κίνας και πολλών άλλων μεγάλων δυνάμεων. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στο Ιράν επί Σάχη που δεν τον γούσταραν οι ΗΠΑ επειδή ήθελε να ανεβάσει την τιμή του πετρελαίου και του έστειλαν τον Χομεινί που τον έριξε. Επίσης οι ΗΠΑ και οι συνεργάτες έριξαν τον Καντάφι μια πλούσια που την ρήμαξαν και ξέρω και τον λόγο. Επίσης το Ιράκ του Σαντάμ για παρόμοιους λόγους (έχει Σουνίτες 70% και Σιίτες 30%). Μετά την Συρία που είχε λιμάνι για επισκευές Ρώσικων πλοίων και τροφοδοσίες αυτών . Δεν τον γούσταραν τον Άσσαντ και του δημιούργησαν χρόνια προβλήματα με το αντάρτικο κλπ κλπ. Επίσης σε πολλά κράτη της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Ακόμα και στην Ελλάδα,δημιούργησαν πρόβλημα επι εποχής Παπαδόπουλου που δεν τους έκανε τα χατήρια με τα γνωστά αποτελέσματα καθώς και στην Κύπρο , επενέβησαν οι σύμμαχοί μας με τα γνωστά αποτελέσματα.Δεν κάνω ανάλυση , θέλει πολύ γράψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο σας το δημοσίευσα μόνο για έναν λόγο:
      Πιστεύετε ότι όλα αυτά που γράφετε έχουν καμιά σχέση με το κείμενο;

      Διαγραφή

Το "αδιέξοδος" ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail μαζί μας. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, υβριστικά ή προκλητικά δεν δημοσιεύονται.