ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Welcome to the New World Order


Πριν λίγες μέρες, στα πλαίσια του Athens Democracy Forum 2020, κύριο θέμα του οποίου ήταν η Νέα (αντί) Κανονικότητα, υπήρξε μια "ιστορική συνάντηση - συζήτηση" του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ιστορικό - συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι (καλά καταλάβατε Εβραίος είναι).

Εκεί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίσε το αφήγημα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια στη ΔΕΘ όπου είχε πει το περίφημο "Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν την ίδια την δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα".

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.


Τι μας είπε λοιπόν αυτή τη φορά; Μην ξεχνάτε ότι τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση (2017), ενώ τώρα είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Διαβάστε με προσοχή.

"...και πως εξηγείς στους ανθρώπους που θα είναι οι δουλείες όχι στο μακρινό αλλά το εγγύς μέλλον και πως επίσης εξηγείς στους ανθρώπους ότι ένα παραδοσιακο πτυχίο πανεπιστήμιου από ένα ελληνικο δημόσιο πανεπιστήμιο ισως δεν είναι απαραίτητα ο τροπος να κερδίσεις μια καλή ζωή.

Τώρα τρέχουμε μια νομοθεσία στην οποία επανασκεφτόμαστε πλήρως την τεχνική μας εκπαίδευση. Ίσως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι δεν θα αντικασταθουν από ρομπότ πριν από αλλα επαγγελματα. Αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα μεγάλη ελλειψη σε τεχνικά καταρτισμένους ανθρώπους. Μερικές φορές μιλάμε για δουλείες από το παρελθόν, η παραδοσιακή δεξιοτεχνία επανακάμπτει διότι υπάρχει περισσότερη ζήτηση για αυτή. 

Αλλά παρόλα αυτά δεν βλέπω πολύ ενδιαφέρον σε περιοχές στην Ελλάδα γι αυτού του είδους τις δουλειές οι οποίες θα μπορούσαν να είναι πραγματικά καλοπληρωμένες δουλείες και επίσης να βοηθούν στην τοπικη αναπτυξη.

Έτσι, σκεπτόμενος 5 - 10 - 15 χρονια μπροστα, και εξασφαλίζοντας τις αλλαγές τώρα στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι πρόκληση. Συνεχεια χρησιμοποιώ το παράδειγμα ότι τα παιδια που ξεκινουν σήμερα στο νηπιαγωγείο θα αποφοιτήσουν το λύκειο το 2032 και από το πανεπιστήμιο το 2036, αν έχουμε ακόμη τα τετραετή προγράμματα σπουδών.

Αλλά τι είδους δεξιότητες δίνουμε στα νεότερα παιδεία μας, για να τα προετοιμάσουμε γι αυτόν τον κόσμο;

Αυτό είναι ενα δυσκολο ερώτημα. Αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ΕΕ έχει αρκετό κεφάλαιο διαθέσιμο για τέτοιου είδους προγράμματα.

Αλλά μετά πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους ότι είναι προς το συμφέρον τους να πάρουν αυτού του είδους την εκπαίδευση. Δεν είναι απλώς ότι εμείς προσφέρουμε οικονομικά κίνητρα σε ανθρώπους για να επανεκπαιδευτούν. Αυτό ίσως δεν είναι αρκετό από μόνο του αν οι άνθρωποι δεν καταλάβουν ότι.. η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη.

Έτσι μαθαίνουμε διαρκώς, αλλάζουμε εργασία ίσως πιο συχνά...".

Δείτε το:


Ελπίζω να καταλαβαίνετε τα σχέδια των Νεοταξιτών για το "εγγύς μέλλον" της χώρας μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να λάβετε πολύ σοβαρά κι' αυτό. 

Ο Ισραηλινός συνομιλητής του πρωθυπουργού, ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το νέο του βιβλίο. 
Θα θέλατε να μάθετε την κεντρική του ιδέα;

Τα έθνη, οι θρησκείες, οι επιχειρήσεις, το χρήμα, οι ιδεολογίες, αποτελούν όνειρα των νεκρών, θαμμένα από καιρό κι' εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σ' αυτά.

WELCOME TO THE NEW WORLD ORDER

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το "αδιέξοδος" ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail μαζί μας. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, υβριστικά ή προκλητικά δεν δημοσιεύονται.