ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έχουν και οι πλειοψηφίες δικαιώματα;


Χωρίς να θέλω να προσβάλω όσους δέχονται αδιαμαρτύρητα τη χρήση μάσκας (παρακαλώ να σεβαστούν κι' εκείνοι τη δική μου στάση), θα ήθελα ν' αναφέρω κάποιους λόγους, για τους οποίους αρνούμαι ως υγιής να τη φορέσω όπου μου επιβάλλουν οι κυβερνώντες και όχι όπου εγώ θεωρώ απαραίτητη τη χρήση της, σεβόμενος τους γύρω μου (ιδιαίτερα όσους ανήκουν σ' ευπαθείς ομάδες) και κυρίως τον ίδιο μου τον εαυτό.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω το εξής. Πολλοί ταυτίζουν όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, με όσους (δεν ξέρω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που το υποστηρίζει αυτό) λένε πως δεν υπάρχει ιός. Είναι άλλο πράγμα το ένα κι' άλλο το άλλο. Δυστυχώς αυτός ο κωλοϊός, κατασκευασμένος η όχι, δεν έχει σημασία, κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Οπότε είναι επιβεβλημένο αν για παράδειγμα χρειαστεί να επισκεφτώ κάποιο νοσοκομείο, κέντρο υγείας κτλ να τη φορέσω. Όπως και όταν βρεθώ σ' έναν χώρο (κλειστό η ανοιχτό) που έχει πολύ κόσμο και κρίνω πως δεν υπάρχει "δυνατότητα απόστασης". Όταν όμως πάω στον φούρνο του κυρ Παναγιώτη η στο ψιλικατζίδικο της Ματίνας, δεν μπορεί κανένας κερατάς να μου το επιβάλει έτσι απλά επειδή αυτό γουστάρει. Καταπατά τα δικαιώματα μου, προσβάλει την προσωπικότητα μου, υποτιμά τη νοημοσύνη μου και γι' αυτό δεν θα δεχτώ καμιά ποινή και κανένα πρόστιμο.

Κι' εξηγώ αμέσως τους λόγους.

1) Καμιά απολύτως ιατρική μελέτη δεν απέδειξε πως η χρήση μάσκας προστατεύει κάποιον υγιή. Ακόμη και οι μελέτες του ΠΟΥ δεν αναφέρουν πουθενά κάτι τέτοιο. Αντιθέτως υπάρχουν δεκάδες που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Η μάσκα προκαλεί πολλές και διάφορες ασθένειες στον υγιή και λόγω χρήσης, αλλά κυρίως λόγω κακής χρήσης.

2) Την περίοδο που υπήρχε "έξαρση κρουσμάτων" και πέθαναν κάποιοι συμπολίτες μας με κορονοϊό, όχι από κορονοϊό, μας έλεγαν ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα μειώσει κατά πολύ τα κρούσματα. Μάλιστα μας έφερναν ως παράδειγμα τις χώρες της Αφρικής, όπου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά η και μηδενικά. Πως λοιπόν στη χώρα μας με 40° Κελσίου παρουσιάστηκε αύξηση κρουσμάτων; μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος "ειδικός" απ' αυτούς που άνοιξαν τα σύνορα στους τουρίστες, τους οποίους έλεγχαν υποτυπωδώς και στην τύχη, με τη γνωστή μέθοδο του α μπε μπα μπλομ;

3) Τότε μας είχαν κλείσει με το έτσι θέλω στο σπίτι, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Μας έλεγαν μάλιστα πως "βάζουν την υγεία πάνω από την οικονομία" και τ' αποτελέσματα τα είδαμε. Τώρα όμως "συνειδητοποίησαν" πως "η οικονομία δεν αντέχει δεύτερο lock down" και η υγεία μας θα προστατευτεί από μια μάσκα. Απορώ πως δεν θυμήθηκαν τα γάντια μιας χρήσης.

4) Εκτός από την υγεία μας, "ενδιαφερόντουσαν" για την ασφάλεια και την προστασία μας. Αλήθεια τώρα, υπάρχει κάποιος νοήμων που το πιστεύει αυτό; Οι ίδιοι "άνθρωποι" που εκχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία, που έφεραν τόσα μνημόνια κι' ετοιμάζουν ακόμη ένα, που εδώ και δέκα χρόνια υπακούν τυφλά σε ξένες φανερές αλλά και σκοτεινές "εξουσίες", που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, που μας φόρτωσαν με τόσους παράλογους φόρους, που οδήγησαν χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση κι' εκατομμύρια στην ανεργία, που δεν σεβάστηκαν την απόφαση του δημοψηφίσματος, που ξεπούλησαν τη Μακεδονία, που έφεραν εκατομμύρια λαθραίους στη χώρα και τους παρέχουν τα πάντα, που έβγαλαν από τις φυλακές χιλιάδες παράνομα κι' εγκληματικά στοιχεία, που μοιράζουν αλόγιστα εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους, αλλά πετσοκόβουν τα αναδρομικά των συνταξιούχων τους οποίους το ΣτΕ δικαίωσε, που ετοιμάζονται για παραχώρηση Ελληνικών νησιών και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και τόσα ακόμη, ενδιαφέρονται για τον Έλληνα πολίτη; 

5) Αν φορέσω μάσκα σήμερα, όχι γιατί θα με προστατεύσει (αυτό το ξεκαθαρίσαμε πριν), αλλά για να μην πληρώσω το πρόστιμο, σημαίνει πως τους φοβάμαι, σημαίνει πως αρνούμαι τα πιστεύω μου, σημαίνει πως είμαι δειλός και υποτάσσομαι σε κάτι που αντιτίθεται με τις αρχές και τις αξίες μου. Δεν θα το κάνω όσα πρόστιμα κι' αν μου επιβληθούν, δεν θα το κάνω όσους αποκλεισμούς κι' αν υποστώ, δεν θα το κάνω όση απομόνωση κι' αν έχω ν' αντιμετωπίσω.

6) Έχουν παραδεχτεί (θυμάμαι για παράδειγμα δήλωση του Άδωνη) πως όλο αυτό είναι ένα πείραμα, ένα παγκόσμιο πείραμα των αρρωστημένων μυαλών των εμπνευστών της παγκοσμιοποίησης. Για ποιον λόγο λοιπόν θα πρέπει να γίνω μέρος του πειράματος τους; Για ποιον λόγο θα πρέπει να πιστέψω πως "φιλάνθρωποι" σαν τον μίστερ B. Gates που είναι ένθερμος υποστηρικτής της μείωσης πληθυσμού, θα βγάλει ένα εμβόλιο για να με σώσει;

7) Κι' όταν κυκλοφορήσει το εμβόλιο, για το οποίο "καίγονται" τόσο (ενώ ακόμη δεν έχουν βρει εμβόλια η φάρμακα για άλλες θανατηφόρες ασθένειες όπως π.χ. ο καρκίνος), για το οποίο οι ίδιοι μας ενημέρωσαν πως θα περιέχει τσιπάκι ελέγχου (είναι γνωστό αυτό και δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση), τότε τι θα κάνουμε; Μας είπε πρόσφατα ο υπουργός υγείας πως δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά ποιος τον πιστεύει; Εδώ έγινε η μάσκα υποχρεωτική, το "σωτήριο" εμβόλιο δεν θα γίνει; Αλλά το θέμα είναι πιο περίπλοκο απ' όσο δείχνει. Προσέξτε, σήμερα χωρίς μάσκα δεν μπορούμε να μπούμε σε κανέναν κλειστό χώρο, χωρίς εμβόλιο ούτε έξω δεν θα μας αφήνουν να κυκλοφορούμε. Τι; ιστορία συνωμοσίας; Μήπως ξεχνάτε τον νόμο που ψήφισε το πολιτικό μας προσωπικό για τα εμβόλια; (κάποιοι μάλιστα τον ψήφισαν "καταλάθος") μήπως ξεχνάτε τις ποινές που προβλέπει για όποιον δεν το κάνει;

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμη, θα μείνω σ' αυτούς τους εφτά, λέγοντας σε όσους συμφωνούν το εξής. Έχετε αντιληφθεί ποιο είναι το πρόβλημα μας; Δυστυχώς (κι' αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα) μας αντιμετωπίζουν σαν μονάδες, γι' αυτό και μπορούν εύκολα να μας ελέγχουν και να μας "τιμωρούν", ακόμη κι' όταν είμαστε η πλειοψηφία. Αν δεν καταλάβατε τι εννοώ, θυμηθείτε τι συνέβη με το δημοψήφισμα του '15.

Αν όμως υπήρχε μια συλλογικότητα, ένα κίνημα, κάποια οργάνωση, η οποία θα εκπροσωπούσε με στοιχεία και αποδείξεις τα δικαιώματα μας, όλα θα ήταν διαφορετικά. Κι' αυτή είναι δυστυχώς η μεγάλη επιτυχία του συστήματος και η μεγάλη αποτυχία της κοινωνίας, όχι μόνο στο θέμα της μάσκας, αλλά σε όλα. Είμαστε ανοργάνωτοι, ανεκπαίδευτοι κι' αυτό μας οδηγεί συνήθως σε λάθος μονοπάτια, εμπιστευόμαστε ακατάλληλους ανθρώπους, μπλέκουμε σε περίεργες καταστάσεις και τελικά απογοητευόμαστε και παραδινόμαστε στο σύστημα η καταλήγουμε εντελώς μόνοι.

Δεν θα επεκταθώ πάνω σ' αυτό το θέμα (έτσι κι' αλλιώς χρειάζεται πολύ συζήτηση και μέσα από το "Αδιέξοδος" θα προσπαθήσουμε σύντομα να ξεκινήσουμε, "συζητώντας ήσυχα κι' απλά" όπως γράφει και ο ποιητής, γιατί εμείς "δεν θέλουμε να χωρίσουμε τον κόσμο, αλλά να τον ενώσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το "αδιέξοδος" ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail μαζί μας. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, υβριστικά ή προκλητικά δεν δημοσιεύονται.