ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναζητώντας τη διέξοδο


Το "Αδιέξοδος" δημιουργήθηκε απ' την ανάγκη επικοινωνίας κάποιων ανθρώπων, που αναζητούν ''κατάλληλους" συνομιλητές για ειλικρινή κι' ουσιαστικό διάλογο για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, ειδικά τα δέκα τελευταία χρόνια ή γιατί όχι κι' "ικανούς" συνοδοιπόρους για ταξίδι διαρκείας, με στόχο τη διέξοδο (με κάθε τρόπο) απ' τη σημερινή άθλια κατάσταση, αν κι' εφόσον κάτι τέτοιο ειν' εφικτό, σε μια εποχή που η συστημική διαστρέβλωση "απαιτεί" και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό, απ' τον πολίτη αυτής της χώρας να γνωρίζει και να θυμάται, να σκέφτεται και να εκφράζεται, να πιστεύει και να συμπεριφέρεται, σύμφωνα και μόνο μ' όσα η ίδια "προστάζει".

Αρχικός μας στόχος είναι να γίνουμε "τόπος συνάντησης" όλων εκείνων που γύρισαν πλάτη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα κι' έπαψαν να πιστεύουν σε κόμματα και κοινοβουλευτικούς "σωτήρες", όλων εκείνων που αντιλήφθηκαν τη μεταπολιτευτική "απάτη" κι' αναζητούν νέο τρόπο διακυβέρνησης, όλων εκείνων που αποφάσισαν ν' απέχουν συνειδητά από κάθε εκλογική διαδικασία. Σύντομα όμως, ευελπιστούμε οι "συναντήσεις" να συνεχιστούν κι' εκτός διαδικτύου κι' οι "συζητήσεις" να πάρουν άλλη μορφή, έτσι ώστε να 'ρθουν κι' οι πολυπόθητες "καλύτερες μέρες". Ο τρόπος υπάρχει, τη θέληση, την πίστη και την αποφασιστικότητα αναζητούμε. 

Ας μην κοροϊδευόμαστε φίλοι μου, η Ελλάδα σήμερα, δέκα χρόνια μετά την εκχώρηση "άνευ όρων" της εθνικής μας κυριαρχίας, εκτός από πολύ φτωχότερη χώρα είναι και πολύ μικρότερη, σε καθ' επίπεδο κι' αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Στα δέκα αυτά χρόνια, η χώρα κυβερνήθηκε από κόμματα που εξέφραζαν κάθε λογής πολιτική ιδεολογία. Όλοι υποσχέθηκαν "καλύτερες μέρες", αλλά έφεραν μόνο χειρότερες. Όλοι ορκίστηκαν πίστη στο σύνταγμα και σεβασμό στις αρχές του πολιτεύματος, αλλά και το σύνταγμα καταπάτησαν και το πολίτευμα δεν σεβάστηκαν. Όλοι μίλησαν για πολιτικές προς όφελος της πατρίδας και του λαού, αλλά έδειξαν τυφλή υπακοή στις εντολές των ξένων, φανερών η σκοτεινών "εξουσιών".

Οι "σοσιαλιστές" έριξαν τον σπόρο, οι "αριστεροί" τον πότισαν, οι "νεοφιλελεύθεροι" ανέλαβαν το θέρισμα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, ας συνεχίσει να ψηφίζει - στηρίζει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ας συνεχίσει να "νομιμοποιεί" τις ανομίες των πολιτικών, ας συνεχίσει να γίνεται συνένοχος στο εθνικό έγκλημα, ας συνεχίσει να ψάχνει νέους σωτήρες μέσω των εκλογών. Όποιος όμως αντιλαμβάνεται ότι το μοναδικό "όπλο" που παρέχει η "δημοκρατία" τους στον πολίτη (ψήφος) είναι άσφαιρο, ας μας ακολουθήσει κι' όποιος συνειδητά επέλεξε την αποχή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και γνωρίζοντας τις συνέπειες αυτής της απόφασης, ας ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, πριν γίνουμε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο. 

Γιατί η αποχή μπορεί να είναι μια έντιμη πολιτική στάση, αλλά βάση του ισχύοντος εκλογικού νόμου δεν δίνει τη λύση. Για να βρούμε τη διέξοδο χρειάζεται άρτια οργάνωση, έτσι ώστε το εγώ να γίνει ΕΜΕΙΣ κι' άριστη εκπαίδευση, έτσι ώστε να εστιάσουμε στο "πρόβλημα" και να μην αναλωνόμαστε με τα συμπτώματα. Δεν είναι ακατόρθωτο, υπομονή κι' επιμονή χρειάζεται, μα πάνω απ' όλα ψυχή βαθιά. Το αν θα τα καταφέρουμε δεν το ξέρει κανείς, το αν αξίζει να προσπαθήσουμε όμως, σίγουρα το ξέρουμε όλοι. Όπως επίσης ξέρουμε και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, οπότε ας μη σπεύσουν οι "καλοθελητές" να τους επισημάνουν. Αυτό που θέλουμε για την ώρα, είναι η θετική σας ενέργεια, η συμπαράσταση στο εγχείρημα μας και κυρίως η συμμετοχή σας σ' αυτό.

2 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΕΜΑΙΛ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το "αδιέξοδος" ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail μαζί μας. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, υβριστικά ή προκλητικά δεν δημοσιεύονται.