ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η απάτη του πολιτεύματος


Είναι ντροπή πραγματικά, το να λέει κάποιος σήμερα πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία. Σε μια χώρα που έχει εκχωρήσει και επίσημα την εθνική της κυριαρχία, μόνο ένας ηλίθιος θα υποστήριζε κάτι τέτοιο. Θα πρέπει όμως ν αναφέρουμε ότι ουσιαστικά ποτέ στην περίοδο της μεταπολίτευσης δεν υπήρξε πραγματική Δημοκρατία στη χώρα μας κι' αυτό γιατί...

...επέλεξαν για πολίτευμα την "προεδρευόμενη κοινοβουλευτική", που ιστορικά είναι η συνέχεια της βασιλευομένης και της μοναρχίας, με μόνη διαφορά ότι ο αρχηγός είναι αιρετός, όχι όμως από τον λαό, αλλά από τη βουλή κι' αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν εκλέγεται από τους πολίτες, δεν "υπηρετεί" τα συμφέροντα τους, αλλά εκείνα όσων τον έκαναν "αρχηγό". 

Και τι αρχηγό! 

Χωρίς καμία σχεδόν πολιτική αρμοδιότητα, καθώς τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ενώ τη νομοθετική εξουσία την ασκεί η βουλή. Άρα ο σωστός όρος θα έπρεπε να είναι "κομματοκρατία" και για όποιον αμφιβάλει θέτω το εξής ερώτημα. Όταν σ' ένα κράτος ο ρόλος του "αρχηγού" είναι σχεδόν ανύπαρκτος, πόσο υπαρκτός μπορεί να είναι εκείνος του κατά τ' άλλα "κυρίαρχου λαού"; 

Προφανώς καθόλου! 

Γιατί σύμφωνα με τις τρεις βασικές αρχές της Δημοκρατίας "η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού", αλλά σήμερα καμία απ' αυτές δεν τηρείται από το "δημοκρατικό" μας πολιτικό σύστημα, όπως θα δούμε παρακάτω. 

• Πηγάζει απ' τον λαό: Δηλαδή για να είναι η κυβέρνηση δημοκρατική, θα πρέπει να αντλεί τη νομιμότητα της από την πλειοψηφία του λαού. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας, καθώς οι μισοί σχεδόν πολίτες με δικαίωμα ψήφου, αρνούνται να ψηφίσουν. Άρα έχουμε κυβερνήσεις μειοψηφίας, μη νόμιμες δηλαδή. 

• Ασκείται απ' τον λαό: Δηλαδή για να είναι το πολίτευμα δημοκρατικό, θα πρέπει να δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα συμμετοχής σε πολιτικές διαδικασίες, πέραν των εκλογών, όπως για παράδειγμα τα δημοψηφίσματα. Στη χώρα μας μια φορά έγινε κάτι τέτοιο (2015), αλλάζοντας μάλιστα το αποτέλεσμα του, με τον πιο χυδαίο και αντιδημοκρατικό τρόπο

• Υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού: Δηλαδή εδώ απλά γελάμε, καθώς οι πολιτικοί έχουν παραδώσει επίσημα την εθνική μας κυριαρχία (2010) και υπηρετούν τα συμφέροντα ξένων, φανερών η σκοτεινών "εξουσιών", εις βάρος της πατρίδας και του λαού. Έχουν φτάσει στο σημείο μάλιστα, να "ομολογούν" χωρίς ίχνος ντροπής τα "εγκλήματα" τους. Σας θυμίζω τη δήλωση πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκης για τη συμφωνία των Πρεσπών, "υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικανών και Γερμανών". 

Αν και το θέμα "Δημοκρατία" δεν εξαντλείται μέσω ενός σύντομου κειμένου (θα ακολουθήσουν πολλά), θα μείνω για την ώρα σ' αυτά, με την ευχή να καταλάβατε ότι δημοκρατία δεν υπάρχει σήμερα, στη χώρα που γεννήθηκε. Αν πάλι όχι, σας λέω μόνο ότι τα συμφέροντα σας, για τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια, θα τα "προστατεύει" και θα τα "υπηρετεί" η πρόεδρος Κατερίνα (γιατί έτσι της αρέσει), που στο παρελθόν, φρόντισε μεταξύ άλλων και για τα παρακάτω. 

Έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το μνημόνιο του '10. Πρότεινε την αθώωση του υπουργού που "έχασε" τη λίστα Λαγκάρντ. Έβαλε τέλος σε 13ο, 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Απέρριψε όλες τις προσφυγές κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Αποφάσισε πως είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη όλων των "προσφυγόπουλων" στα Ελληνικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το "αδιέξοδος" ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail μαζί μας. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, υβριστικά ή προκλητικά δεν δημοσιεύονται.