ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυνοβουλευτισμός


Σκέψου ότι η βουλή είναι μια καλοστημένη επιχείρηση, για την ακρίβεια μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στη χώρα, η οποία παρέχει υψηλότατους μισθούς στους υπαλλήλους της (βουλευτές) και δεκάδες άλλα προνόμια, που ο καθένας θα ζήλευε. 

Μοναδική υποχρέωση των υπαλλήλων, για την οποία δίνουν και όρκο, η πλήρης υποταγή στο σύστημα. Απαγορεύεται να έχουν προσωπική άποψη, θα πρέπει ν' ακολουθούν πιστά την γραμμή του παραρτήματος (κόμμα) στο οποίο ανήκουν, ενώ σε περίπτωση "αποστασίας" μπορούν να ενταχθούν εύκολα σε κάποιο άλλο παράρτημα της επιχείρησης, διατηρώντας τον ίδιο ακριβώς μισθό και τα ίδια προνόμια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της επιχείρησης είναι ότι λειτουργεί ως μονοπώλιο, οπότε όποιος δεν υπακούει τους κανόνες, οδηγείται απ' ευθείας στο σπίτι του. Αν στην πορεία αντιληφθεί το "λάθος" του και δηλώσει μεταμέλεια, οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές. 

Τι ακριβώς όμως "εμπορεύεται" η επιχείρηση; 

Δημοκρατία, ιδεολογία, πατριωτισμό, ελπίδα, ευημερία, ανάπτυξη, τάξη και ασφάλεια, πρόοδο και πολλά άλλα "προϊόντα" της κατηγορίας, αέρας κοπανιστός! 

Για να μπορεί η επιχείρηση να διατηρεί το ήδη υπάρχον πελατολόγιο (ψηφοφόροι) και να προσελκύει νέο, θα πρέπει πολύ συχνά να εκσυγχρονίζει το εμπόρευμα της, αλλά και να το ανανεώνει προσθέτοντας νέους κωδικούς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε εποχής. 

Αν δεν σε κούρασε το κείμενο μέχρι εδώ, σημαίνει ότι κάπου συμφωνείς κι' αυτό είναι καλό για τη συνέχεια, γιατί τώρα φτάνουμε στην ουσία. Απευθύνομαι λοιπόν σ' εσένα που φωνάζεις πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν πάει άλλο, γι' αυτό και θα ψηφίσεις κάποιο μικρό κόμμα η κόμμα εκτός βουλής και σε ρωτώ. 

Η επιχείρηση θα ζημιωθεί αν τη βοηθήσεις να γεμίσει τα ράφια της με νέα προϊόντα; 

Σίγουρα όχι!

Αν όμως σταματήσεις να "ψωνίζεις" απ' την επιχείρηση, η ζημιά που θα υποστεί θα είναι τεράστια κι' εφόσον τη σιχάθηκες όπως λες, θα νιώσεις τόσο περήφανος και τόσο δικαιωμένος, όταν τη δεις να βάζει λουκέτο. 

Για ξανασκέψου το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το "αδιέξοδος" ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail μαζί μας. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, υβριστικά ή προκλητικά δεν δημοσιεύονται.